Usein kysyttyä

Q: Mitä, milloin, miten?

Judon perusteita 2 krt/vko, Ke klo 19:00 ja Su klo 18:30, paikkana Unisport Porthania.

Peruskurssille on helppo tulla mukaan syyskuusta marraskuun alkuun syyskaudella sekä tammikuusta maaliskuun alkuun kevätkaudella. Tavoite on pitää kurssi mielekkäänä harjoittelutapana vähintään oranssiin vyöhön asti. Muihin FinnDain harjoituksiin saa osallistua kun on saanut keltaisen vyön, kokeeseen pääsee kun on käynyt noin 20 harjoituskertaa.

Q: Mitä maksaa?

Kurssista ei peritä varsinaista kurssimaksua. Suositamme FinnDain jäsenmaksun maksamista heti kun olet päättänyt jatkaa keltaiseen vyöhön. Jäsenmaksumme opiskelijalle on 110 euroa ja työssäkäyville/perustutkinnon suorittaneille 270 euroa vuodessa. Jäsenyyden voit ostaa koko vuodeksi tai puoleksi vuodeksi kerrallaan. Lisäksi täytyy ostaa Judoliiton lisenssi, joka sisältää vakuutuksen. Tämä judoliiton lisenssi on on 120 euroa per vuosi. Lisäkuluja tulee judopuvusta eli judogista, alle 100 euroa, sekä ennen vyökoetta maksettavasta judopassimaksusta, 40 euroa.

Sekä jäsenmaksu että lisenssi on mahdollista maksaa puoli vuotta kerrallaan ja suomisportista löytyy maksamiseen joustavia vaihtoehtoja. Lisätietoa jäsenmaksuista http://finndai.fi/harjoitusmaksut/ ja kurssin ohjaajilta. 

Q: En pääse joka treeniin/tuli pidempi tauko treenaamisesta, voinko jatkaa?

Kyllä! Kurssi pyörii syksyn ja kevään ja sisältää paljon asioiden kertausta, eli vaikka pääsisit vain toisena treeninä viikossa, tai joudut olemaan useamman treenin putkeen poissa ei se haittaa, sillä voit jatkaa kurssilla niin kauan että olet saanut tarvittavat taidot (olet ollut treeneissä ~20 kertaa) vyökokeeseen osallistuaksesi. 

Q: Judopuku?

Judopuku eli Judogi: suosittelemme että et hanki kaikkien halvinta. N. 70-80 euron hinnalla saa hyvän harjoittelupuvun, jos mielit jo kilpailemaan niin silloin kannattaa ostaa kilpailupuku, kysy neuvoa valmentajilta ym. muilta kokeneemmilta. Pukukauppojen osoitteita löydät nopeasti googlettamalla. Ensimmäisiin harjoituksiin voi osallistua verryttelyasussa, t-paita ja verryttelyhousut, ei shortsit. Suosittelemme judopuvun pesemistä vähintään kerran viikossa.

Harjoituksiin voit osallistua myös bjj-puvulla, mutta vyökokeeseen mentäessä on sinulla oltava puhdas valkoinen puku.

Q: Mitä kurssilla tarkalleen tehdään/mitä vyökokeeseen vaaditaan?

Kurssin sisältö: keltaisen vyön suorittamiseen vaaditaan ukemi (kaatumisen tekniikka), kolme heittotekniikkaa ja kolme mattotekniikkaa. Kurssilla opetellaan nämä, mutta myös otetekniikkaa , oikeaa otteluasentoa ja liikkumista, hyökkäystä ja puolustusta niin matossa kuin pystyasennossa, ja paljon muuta. Peruskurssin tavoite ei ole niinkään keltainen vyö vaan riittävä osaaminen vapaan otteluharjoittelun (randori) tekemiseen ja ylempivöisten harjoituksiin osallistumiseen. Ohessa kuntokin kasvaa huomattavasti, sen lupaamme. Ja vaikka judo tunnetaan olympiaurheilulajina, lajin kamppailullinen harjoittelutapa antaa erittäin hyvät itsepuolustusvalmiudet.

Q: Kenelle judo sopii?

Kenelle: judo sopii kaikille kamppailusta pitäville. Kovemman tason kilpailusta kiinnostuneelle n. 20 vuoden ikä ja urheilutausta auttaa edistymään nopeasti, mutta niin Suomessa kuin maailmallakin judossa kisataan myös veteraanisarjoissa. Ja kaikkien ei ole pakko kisata, mutta pienen tulikasteen hankkimista suositellaan kaikille.

Q: Missä tulee lisätietoa treeneistä ym?

Suosittelemme kaikille FinnDain facebook ja whatsapp-ryhmiin liittymistä, siellä välitetään kaikkia koskeva viestintä kuten poikkeukset salin käytössä, tulevat kilpailut ja muut tilaisuudet ja tietenkin judotekniikoita ja kuvia tapahtumista. Lisäksi perustamme peruskurssia varten oman WhatsApp-ryhmän, jossa facebookin lisäksi tiedotamme kaikki peruskurssia koskevat aikataulumuutokset ym.

Hajime! (Aloituskomento japaniksi)