FinnDai Judon logo on uudistunut // FinnDai Judo’s logo has been renewed

(In English below)
FinnDai Judon logo on uudistunut! Tässä on logo, joka voitti seuran sisäisen äänestyksen enemmistöäänillä. Esittelemme hieman sen taustoja.

Logon suunnittelussa haluttiin vaalia perinteitä ja samalla päivittää ilme nykyaikaan. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda helppokäyttöinen ja aikaa kestävä logo perinteikkäälle seuralle. Väreiksi valikoituivat sininen ja valkoinen, koska ne edustavat perinteisten judogien väritystä ja tuovat myös mielleyhtymän logon kanjin taustaan.

FinnDain ensimmäisen kanjin 芬 harvinaisempi merkitys on Suomi, ja kanjia voi käyttää lyhenteenä Suomelle. Yksi mahdollinen ääntämys sille on フィン, “fin”. Toinen kanji 大 tarkoittaa isoa. Sitä voi käyttää yliopiston/korkeakoulun nimen jälkeen lyhennyksenä korkeakoulua tarkoittavasta sanasta 大学 (だいがく, “daigaku”), jolloin sen ääntämys on ダイ, “dai”. Joten 芬大 = フィンダイ = findai.

Lopullinen nimi on tyylitelty muotoon FinnDai Judo, eli suomalainen korkeakoulu judo, mikä taas viittaa seuran alkuvuosiin yliopiston judoseurana. Nykyisemmin FinnDai onkin aktiivinen nuorten ja aikuisten seura, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet niin harrastamiseen kuin kilpailemiseen!

Logouudistuksen jälkeen seuralle aletaan myös kehittää omaa brändiä!

Suunnittelija: Aura Korhonen


FinnDai Judo’s logo has been renewed! Here is the logo that won the internal club vote by majority vote. We present a little of its background.

In designing the logo, we wanted to cherish traditions and at the same time update the look to modern times. The starting point of the design was to create an easy-to-use and time-lasting logo for a traditional club. Blue and white were chosen as the colors because they represent the colors of traditional judogi and also bring to mind the kanji of the logo of the association.

After the logo renewal, the club will also start developing its own brand!

Designer: Aura Korhonen

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *